Moringa is een boom die vele gezondheidsvoordelen bevat. Het wordt ook wel drumstick boom genoemd. Moringa is afkomstig uit Noord-India en Cambodja en het bevat antiocianten en bioflavonen.
1. Moringa Oleifera is erg Voedzaam
De Moringaboom is eetbaar en zorgt ook voor geneeskrachtige middelen. De bladeren worden als dagelijkse kost gegeten in Afrika en India.
Hierboven is er te zien over Moringa Bladeren, poeder en -capsules:
De bladeren bevatten vitaminen, mineralen en voedingswaarde:
- Proteine: 2 gram.
- Vitamine B6: 19% van de ADH.
- Vitamine C: 12% van de ADH.
- IJzer: 11% van de ADH.
- Vitamine A (beta-carotene): 9% van de ADH.
2. Moringa Oleifera is rijk aan Antioxidanten
Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen de schade van vrije giftige stoffen. Daarom is het gebruiken van moringa goed. Moringa kan ingenomen worden als een supplement daardoor kan het zorgen voor een hoge antioxidant waarde.
De moringa bladeren bevatten verschillende typen antioxidanten naast de bovengenoemde vitamine C en beta-caroteen, waaronder:
- Quercetin: Deze is voor het verlagen van de bloeddruk.
- Chlorogen Zuur: Dit zuur vind je ook in koffie. Het kan helpen bij het in stand houden van de bloedsuikergehalte.
- Moringa Oleifera kan ontstekingsremmend werken
- De isothiocyanaten, flavonoïden en fenolzuren in moringa bladeren, -peulen en zaden hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen.
Moringa kan gemaakt worden als olie genaamd Moringa olie oftewel Ben olie. Deze heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die gebruikt kunnen worden voor de behandeling van maagzweren.
De olie is ook bijzonder omdat het niet ranzig wordt, in tegenstelling tot andere plantaardige oliën. Deze eigenschap zorgt er voor dat het ook erg goed ingezet kan worden bij het bewaren van voedsel. Deze zoete olie wordt ook gebruikt om in te bakken en verbanden mee te maken. Ook kan het op de huid aangebracht worden om zo schimmelinfecties te behandelen en de huid te verzachten.
Hoe gebruik je Moringa?
- Poeder: Moringa poeder kun je heel makkelijk verwerken in een smoothie of door je yoghurt roeren. Een theelepel per keer is al voldoende.
- Thee: Moringa thee heeft een verfrissende, licht-bittere smaak en is vooral ’s morgens erg lekker en opwekkend. Gebruik een thee-ei of thee-zeef en laat de thee 3 minuten trekken.
- Zaden: De zaden doe je heel eenvoudig door je salade of door je warme maaltijd. Ze zijn wat bitter van smaak, maar gemengd met andere groenten, valt dat nauwelijks op. Zo uit het vuistje eten is niet lekker
0 Comments