Oker heeft een positieve effect op de nieren en lever

Oker is een langwerpig groene vrucht die als groente wordt gegeten. Dit plant is vermoedelijk afkomstig van Ethiopiƫ (Oost-Afrika). Oker is een vrucht die meestal in de tropen te vinden zijn. Het wordt ook wel Okra genoemd. Dit plant wordt gezien als een geneeskrachtige middel, waaronder het de kans op darmkanker verlaagt, diarree, slijmvliesontstekingen etc.


De voordelen van Oker:

Vermoeidheid
Oker is een lekkere vrucht die multilateraal gebruikt kan worden. De zaden uit die vrucht kunnen helpen tegen vermoeidheid. Dit komt doordat de zaden van een oker melkzuur en ureum stikstof in het bloed verlagen. Dit bevordert de opbod van het vermogen van de antioxidanten. Antioxidant is een verzamelnaam voor stoffen vitamines E en C. De zaden zorgen voor stress vermindering. 

Voorkomt nieraandoeningen
Door het ordelijk gebruik te maken van oker kan het ervoor zorgen dat het de nieraandoeningen vermindert. Het is gebleken dat mensen die oker eten dagelijks de nierbeschadiging verminderen dan de diabetische mensen die op een dieet zijn.

Okerwortel is goed voor de lever
Los van dat de oker en zaden een goede werking hebben is de okerwortel een positief effect voor de lever. Al jaren is het gebleken dat okerwortel een leverbeschermend medicijn is. Deze okerwortel bevat antioxidant stof.De lever vertoond dan minder tekenen van ontstekingen.

Het is goed voor de leer bekwaamheid en geheugen
Uit het onderzoek is gebleken dat oker goed is voor de leervermogen van een kind. Het regelmatig eten van oker kan ervoor zorgen dat de leervermogen en geheugen verbeterd wordt waardoor het kind goed kan studeren. De zenuwcellen die beschadigd zijn kunnen dan hersteld worden door nuttig gebruikt te maken van oker.

Okers zijn rijk aan:
· Vezels
· Vitamine C
· Vitamine B
· Kalk
· Kalium
· Vitamine A

Post a Comment

0 Comments